Belgische runderstoof met stamppot andijvie
Rundvlees gestoofd in bouillon en trappistenbier met pastinaak, wortel, ui, kruidnagel, laurier, jeneverbessen en Chinese five-spices. Heerlijke zoet-hartige smaak. Erbij een stamppot van andijvie.
Gebraden kippenbout met salsa verde, geroosterde asperges en papas de Carina
Kippenbout gebraden in de oven met gegrilde groene asperges en langzaam geroosterde aardappeltjes. Kroon op dit gerecht is de salsa verde, gemaakt met onder meer peterselie, basilicum, munt, kappertjes en ansjovis.
Boeuf Bourguignon met krieltjes en crudité
Klassieker uit de Franse keuken. Rundvlees gestoofd in rode wijn en bouillon met verse zilveruitjes, spekjes en champignons. Erbij krieltjes uit de oven en crudité met een vinaigrette.
Bouillabaisse, rijkelijk gevulde Franse vissoep
Traditionele Provencaalse vissoep met croutons en rouille (saffraanmayonaise).
Hollandse hachee met geroosterde spruitjes en krieltjes
Traditioneel Hollands stoofgerecht. Op smaak gebracht met kruidnagelen, azijn, appelstroop en ontbijtkoek. Erbij krieltjes uit de oven en geroosterde spruitjes met spekjes en rozemarijn.
Hollandse hachee met puree en rode kool
Hachee op traditionele wijze met zelfgemaakte rode kool en aardappelpuree.
Linguine alla carbonara met salsiccia en gegrilde groene asperges
Versie 2.0 van deze klassieke pasta. Naast uitgebakken spekjes en geklopte eidooier met gegrilde asperges en gerulde salsiccia.
Linguine met gamba’s, groene asperges, venkel en gremolata
Frisse voorjaarspasta met grote garnalen, dun geschaafde en kort geblancheerde groene asperges en venkel met een topkwaliteit olijfolie, gremolata, een mengsel van peterselie, citroenrasp en knoflook.
Tagliatelle met een saus van bospaddenstoelen en stukjes kippendij
Pasta met verschillende soorten paddenstoelen, zoals oesterzwammen, shiitakes, king oysters, eekhoorntjesbrood en kastanjechampignons, in een romige en licht pittige saus met kippendijvlees, peterselie en Parmezaanse kaas.
Geroosterde pompoen, kerstomaatjes en chorizo met gegrilde groenten
Stukken pompoen, geroosterd in de oven met geblakerde kerstomaatjes, uitgebakken chorizo, gegrilde courgettes en aubergines en pijnboompitten. Erbij een dressing van ahornsiroop, pimenton en rodewijnazijn.
Penne met gegrilde courgette en saus van gehakt, salie en citroen
Pasta met gehakt in een frisse tomatensaus, op smaak gebracht met nootmuskaat, verse salie en citroen. Erbij gegrilde courgette.
Spaghetti tetrazzini met kip en paddenstoelen
Amerikaans-Italiaans pastagerecht, vernoemd naar de Italiaanse sopraan Louisa Tetrazzini. Spaghetti met een saus van room en eekhoorntjesbroodbouillon, gevuld met verschillende soorten bospaddenstoelen en stukjes kip. Rijkelijk bestrooid met Parmezaan en op het laatst krokant gemaakt onder de grill.
Spaghetti met meatballs in tomato sauce en gegrilde paprika
Wereldberoemd Italiaans gerecht uit New York. Wordt laatdunkend over gesproken door culi’s, maar mits op de juiste manier klaargemaakt, een onovertroffen pasta. De gehaktballetjes zijn vanzelfsprekend zelfgedraaid.
Stamppot andijvie en zoete aardappel met een gehaktbal
Variant op vertrouwde andijviestamppot, maar dit keer met zoete aardappel, feta en uitgebakken chorizo. Erbij een Hollandse gehaktbal.