Sticky chicken met Vietnamese fried rice en gewokte sugar snaps
Kipdijstukjes gemarineerd in sojasaus, hoisinsaus, rijstazijn, sesamolie en honing en daarna langzaam gegaard in de koekenpan. Erbij een salade van komkommer, rode ui en gember met een sesamoliedressing. De Vietnamese fried rice wordt met knoflook en knapperige bladgroenten (bijv. paksoi) gebakken in een beetje spekvet en op smaak gebracht met oestersaus.
Vietnamese runderkebabs met een pittige vissaus dressing
Mini-hamburgers – aangemaakt met citroengras, vissaus, chilipepers, kokosroom en gevijzelde pinda’s – gebraden op de barbecue. Erbij stokbrood van Bakhuis De Koophandel en verschillende toppings, zoals tauge, lenteui, bladsla, komkommer, gebakken uitjes en verse munt. Het geheel wordt afgemaakt met een pittige dressing van vissaus, rijstazijn, verse pepertjes en limoensap.
Aziatische noedels met rundergehakt, garnalen, peultjes en munt
Gewelde cellofaannoedels met fijngesneden peultjes en rundergehakt, op smaak gebracht met vissaus, rode peper, Chinese five-spices en verse munt.
Babi ketjap met nasi koening en sambal goreng boontjes
Op hoog vuur aangebakken en daarna gesmoorde varkensprocureur en speklapjes, gekruid met gember, knoflook en citroen. Erbij gele rijst en sperzieboontjes in een licht pittige saus van kokosmelk en tamarinde.
Babi ketjap met nasi koening en zelfgemaakte atjar
Op hoog vuur aangebakken en daarna gesmoorde varkensprocureur en speklapjes, gekruid met gember, knoflook en citroen. Erbij zelfgemaakte atjar van bloemkool, wortel, sperziebonen en paprika en gele rijst.
Chinese citroenkip met broccoli en rijst
Kipdijstukjes gemarineerd in sojasaus, rijstwijn, gember en knoflook en krokant gebakken in olie en vervolgens besprenkeld met een citroensaus. Erbij witte rijst en gewokte broccoli in oestersaus.
Chinese kip bang bang met sesamdressing
Lauwwarme Chinese noedelsalade met kip, komkommer, taugeh en lenteui, aangemaakt met een sesamdressing.
Chinese kip bereid in rijstwijn, sojasaus en bouillon met broccoli
Kipstukjes gewokt met gember en lenteuitjes in een saus van rijstwijn, sojasaus, sesamolie en bouillon. Erbij gewokte broccoli in oestersaus en witte rijst.
Indiase kip tikka masala met geroosterde bloemkool, linzen en verse munt
Bekendste gerecht uit de Brits-Indiase keuken. Kipstukken, een nacht lang gemarineerd in yoghurt en specerijen, gegrild in de oven en overgoten met een milde saus van bouillon, tomaten, garam masala en kokosmelk. Erbij in de oven geroosterde bloemkool, linzen gekruid met kurkuma, komijn en verse munt en basmatirijst.
Chinese verliefde garnalen
Traditioneel gerecht met op twee wijzen bereide tijgergarnalen, gescheiden door een wal van gewokte peultjes en sugar snaps.
Indonesisch rundvlees rendang met sajoer tauge
Gestoofd rundvlees in een kruidige zelfgevijzelde ‘curry paste’ en kokosmelk. Erbij witte rijst en tauge in een licht pittige saus van kokos en tamarinde.
Indonesische gado gado met saté van kippendijen
Kort gekookte beetgare groenten, zoals bloemkool, sperziebonen en spitskool met een zelfgemaakte pindasaus. Erbij saté van kipdijvlees, hardgekookt ei en rijst.
Kipcurry uit Sri Lanka met een saus van cashewnoten en kokos
Pittige kipcurry boordevol geurige specerijen gegaard in kokosmelk met snake beans en cashewnoten. Erbij basmatirijst.
Maleisische Nyonya-stijl curry met kip en roti canai
Kipcurry uit de Maleisische Nyonya-keuken. Deze keuken is ontwikkeld door Chinese immigranten en verenigt het beste uit de kookculturen van de 3 grootste bevolkingsgroepen in Maleisië: de Bumiputra (moslims), Indiërs en Chinezen. En dat proef je in de volle smaak van deze curry. Erbij roti canai, familie van, maar heel anders dan de bekende Surinaamse roti.
Milde Thaise Mussaman curry met kip en groenten
Beroemde Thaise curry, geïnspireerd door Arabische invloeden. Deze variant wordt gemaakt met kip en knapperige groenten.
Pad Thai met kip en garnalen
Klassieker uit de Thaise keuken. Gewokte rijstnoedels met kip, garnalen en knapperige groenten. De smaak van dit gerecht is een balans van zout (vissaus), zoet (palmsuiker) en zuur (tamarinde en limoen).
Sajoer boontjes met saté en rijst
Traditionele bereiding van groenten uit Indonesië, deze keer met sperziebonen. De santen (dikke kokosmelk) geeft het gerecht een romige smaak. De laos, gember en djeroekpoeroetblaadjes zorgen voor een frisse noot. Erbij saté met zelfgemaakte pindasaus.
Sambal goreng daging kering, ofwel gestoofd en gebakken rundvlees uit de Indische keuken met gemengde groenten
Indisch gerecht waarbij rundvlees eerst tot draadjesvlees wordt gekookt en vervolgens krokant gebakken en vermengd met een kruidige pasta van rode pepers, santen, gember, trassi, tamarinde en djeroekpoeroetblaadjes.
Thaise rode curry met kip of garnalen
Traditionele Thaise curry gegaard in kokosmelk met, naar keuze, kip of garnalen. Pittig, romig en fris van smaak door de Thaise rode pepers, citroengras, laos en limoenrasp. Erbij verschillende soorten Thaise aubergines en jasmijnrijst.
Traditionele Chinese sweet and sour pork met paprika en ananas
Stukjes gemarineerde varkensschouder, gefrituurd in olie en overgoten met een pittige zoetzure saus. Erbij witte rijst.